söndag 17 april 2016

Kammaren och besök

Kammaren kommer tillslut att förvandlas till badrum/tvättstuga. I helgen har vi rivit ner det väggfasta ,all tretex som fanns på väggarna samt tagit bort lite av golvet. Var en fantastiskt fin målning direkt på timmerstockarna! Är väldigt synd att den ej kommer att finnas kvar men jag blir väldigt sugen på att måla något liknande i något av sovrummen eller hallen på övervåningen.

Dagen har även spenderats med att baxa ut kyl, frysbox, kassaskåp och två spisar. När sambon hade möjlighet att få hjälp av några andra starka karlar så var det bäst att passa på. Skönt att nu de flesta tunga pjäserna är ute ur huset. Frysbox och kyl var fulla med illaluktande hemmagjord sprit, mycket mysigt, vet att vi har många liknande buteljer i källaren att rensa bort nästa helg.

Vi har även fått två besök under dagen några grannar och en timmerman från byn, det är alltid roligt med besök och är ett välkommet avbrott i allt slit. Vi hade hoppats att timmermannen skulle ha tid att laga timringen på huset men misstänkte att han nog var rätt fullbokad vilket var riktigt. Vi fick i alla fall väldigt mycket matnyttig information och om vi inte hittar någon timmerman som har tid blir det nog så att sambon får ta tag i det projektet själv med lite rådgivning från denna timmerman. Mest optimalt tidsmässigt hade varit att kunna leja bort hela timringen då det är mycket arbete som faller på sambons bord, dels för att det är han som kan något om byggande och dels för att mycket kräver lite styrka, inget av det är något som jag tyvärr besitter men hjälper till med allt jag kan. När det äntligen blir dags med insidan kan jag göra mer nytta då det handlar mer om precision och noggrannhet än tunga stora projekt.

I detta hörn hade en stor hussvamp frodats tack vare läckage runt murstock.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar